En blogg om svenska mässor
Show MenuHide Menu

Att arrangera digitala mässor

2020-10-01

Våren och sommaren 2020 har varit minst sagt annorlunda på grund av den pågående Coronapandemin. Mässor och andra företagsevenemang tvingas ställa in och ingen vet säkert när allt är som vanligt igen. Kanske väntar samma restriktioner även i höst, och kanske till och med i vinter. Det finns dock alternativa lösningar för mässor, och det är att hålla dom digitalt. På så vis kan vem som helst delta på ett enkelt sätt och dessutom finns många andra fördelar. 

Fördelar med digitala mässor 

Visst är det trevligt att ställa till med mässor på vanligt vis, då det finns chans att träffa och samtala med nya människor. I dessa tider är det dock just det vi bör undvika och då är en digital mässa ett bra alternativ. Faktum är att det finns många fördelar med en sådan: 

Det blir billigare – Att hålla en mässa digitalt istället för fysiskt innebär färre kostnader. Till exempel behöver man inte betala någon dyr lokalhyra och man behöver heller inte införskaffa en massa trycksaker. Det finns dessutom en rad andra kostnader man sparar in på och det blir helt klart billigare – vilket ger chans till större vinst.  

Tidseffektivt – En vanlig fysisk mässa kräver mycket tid, både för, under och efter. Allt ska planeras, saker ska köpas in och lokalen ska ställas i ordning. Dagen för mässan är ofta lång och man håller igång från morgon till kväll. För att inte prata om allt jobb efteråt, med att plocka ihop och städa. En digital mässa kan effektiviseras och rent av tidsbestämmas i förväg vilket kan vara en fördel för såväl arrangörer som besökare. 

Enklare för besökarna – Det är inte ovanligt att besökare reser lång väg för att delta i olika mässor när dom hålls som vanligt men vid en digital mässa kan dom lika väl ligga kvar hemma på sofflocket. Den digitala varianten av mässor gör att besökarna slipper allt krångel med resor, boende och alla dom kostnader som tillkommer med det. Det blir helt enkelt lite enklare för dom som vill delta! 

Att anordna mässor digitalt

Även om Coronapandemin är förskräcklig så har den trots allt bidragit till många kreativa lösningar. Att interagera digitalt är förvisso inget nytt men det har verkligen fått ett rejält uppsving. Idag finns både appar och andra plattformar att använda för den som vill arrangera digitala mässor. 
Känns det avancerat att arrangera en digital mässa på egen hand finns digitala assistenter som kan göra jobbet åt en. På så vis blir det ännu mer tidseffektivt, då man inte behöver lägga ner särskilt mycket förarbete själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *