En blogg om svenska mässor
Show MenuHide Menu

Catering till evenemang

2014-04-07

Att fara iväg på olika evenemang och mässor innebär förutom att man får vara med om något som man själv tycker är spännande och intressant även ofta att man bjuds på mat, eller kanske får köpa mat på plats. Den maten är ofta caterad, och vad som är lite förvånansvärt är att mat på svenska mässor har så olika hög kvalitet eller nivå beroende på varifrån den är köpt. I regel så brukar det oftast vara så att mat som är beställd från en cateringfirma är sämre än maten som är beställd från en restaurang. Detta är dock självklart inte så svårt att förstå eftersom att det är billigare på cateringfirmorna. Och som ordspråket säger så får man vad man betalar för. Dock gäller inte detta alltid, utan det finns visst cateringfirmor som levererar minst lika bra mat som restaurangerna trots att de håller lägre priser.

Men i alla fall så är cateringfirmor i många fall det bästa alternativet på mässor om det inte ordnas så att maten görs i ordning av de som är ansvariga för evenemanget. Det skulle självklart bli det allra billigaste, men det kräver ofta en väldigt stor arbetsinsats, vilket är något som kan vara väldigt svårt att ordna.

Men är man tillräckligt hungrig så spelar det inte alltid så stor roll om det är en torr kyckling eller nobelmiddagen som man äter. Det är ju trots allt bara mat, och mat måste inte alltid vara god. I slutändan är det ju ändå energin och näringen i maten som vi behöver. Men visst är det ju så att man kommer uppskatta maten mer om den verkligen är god. Men i vissa fall så är god mat inte alltid bara positivt. I vår värld nu för tiden, då vi alltid har tillgång till mat, nästan i obegränsad mängd, så har problemen med övervikt och fetma växt sig ofantligt stora. Och god mat gör ju att man äter mer, så kanske borde man ge sig själv äcklig mat om man vill eller behöver gå ned i vikt? Fast i och för sig så är det nog ingen bra idé. Är maten inte god så lär man inte bli riktigt tillfredsställd av den, och då äter man en massa annat onyttigt efteråt istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *