En blogg om svenska mässor
Show MenuHide Menu

Göteborg Vin & Deli

2015-09-28
mässa i Göteborg

Äntligen har Göteborg fått sin alldeles egna mat- och dryckmässa. Första upplagen ägde rum i mars i och datumen för nästa år är redan spikade, nämligen den 1-2 april 2016. På mässan, som heter Vin & Deli, kan du ta del av mängder med olika delikatesser med målet att dina smaklökar kommer dansa runt i munnen på dig. En fantastisk mötesplats för de med intresse av vin och mat. Hit kan du komma för att få fantastisk inspiration och även för att se vilka nyheter som lanserats på marknaden.

Göteborgs allra första Vin & Deli mässa kommer är en mötesplats för så väl erfarna som oerfarna dryckeskännare. Här kommer det att luktas och smakas i små sippar. Gillar du mat och dryck så borde du definitivt ta tillfället i akt att åka till just denna mässa. Bor du i Göteborg är Vin & Deli nästan ett måste och bor du en bit bort så varför inte förena ett besök på mässan med en weekend i Göteborg, det finns många bra och trevliga hotell i centrala Göteborg som kan förgylla dit besök.

Mat är en stor del av Göteborg, staden har många prisbelönta restauranger för alla typer av smaker och plånböcker. Därför tycker vi att det passar extra bra att Vin & Deli  just anordnas i Göteborg. Intresset för första upplagan av mässan var väldigt stort och det är kul att se att det är redan är klart med nästa års mässa.

Under mässan i år lyckades man med ett världsrekord i sabrering, det vill säga att hugga av en champagneflaska med hjälp av en sabel. Ett slöseri med denna dyra och goda dryck kan tyckas. Det tidigare rekordet var 48 flaskor på en minut men efter årets mässa är det nya världsrekordet hela 55 flaskor på en minut. Det är Julio Chang som ståtar  med det nya världsrekordet. Vem som drack upp all champagne förtäljer inte historien.

Så boka nu nästa upplaga av Vin & Deli som går av stapeln den 1-2 april 2016. Om du älskar mat och vin kommer du inte bli besviken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *