En blogg om svenska mässor
Show MenuHide Menu

Stockholm Furniture Light Fair

2014-12-04

Mässan har blivit världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och ljusdesign med inredning för såväl hem som offentliga miljöer. Med ett brett utbud av skandinaviska möbler, design, textil, kontor och övrig inredning lockar mässan besökare från hela världen. Varje år genomför stockholmsmässan ett 60 -tal mässor runt om i världen och Stockholm furniture fair är en av de största och mest populära. Hit kommer kända designers och inredare men även nya tillskott. Arkitektur är också en viktig del här precis som trä– och möbelföretagen. Man vill lyfta det unika i möbelbranschen och förena traditionellt hantverk med modern teknik och kunnande. Många fasta utställare finns och varje år även ett antal gästutställare.

Mässan är uppdelad på flera områden för att man lättare ska kunna navigera sig igenom den. Guest of Honour, Greenhouse, Twelve, Designbaren, Materialbiblioteket och Trendutställning. Många branschfolk har redan innan mässan börjar tagit reda på vilka avdelningar som är intressante för dem att besöka. Det kan vara mycket med folk på mässan så en god idé kan vara att boka ett hotell och stanna över en natt eller två.

Besök Stockholm Furniture Light Fairs hemsida för mer information om mässan och om utställarna där.

Få en helhetskänsla

På möbelmässor kan man få en helhetskänsla över vilka möbler och stilar som passar ihop. Det finns massor med inspiration och mycket av det som ställs ut på mässan finns att handla online och i lokala designbutiker för den som önskar.

Inredning handlar mycket om stil, smak och känsla. Även hur man hänger lampor, tavlor och dekorationer spelar stor roll. Det sägs att man behöver sju ljuskällor i ett rum för att det ska vara en optimal belysning. Något som de flesta inte tänker på. Tittar man på tv är det exempelvis skönt att ha ett stöd ljus så att tv:n inte är den enda ljuskällan. Det får ögonen att slappna av mer. På samma sätt är det på kontoret vid datorn. När du hänger upp en lampa i taket kan det också vara värt att tänka till lite extra. Kanske blir det ett mer behagligt ljus om du hänger taklampan högre upp? Just lampor har en stor betydelse för rummet. En lampa ska inte bara ge ett skönt och tillräckligt ljus utan den ska också vara snygg att titta på och tillföra något till rummet även när den inte är tänd.

På Stockholm Furniture Light Fair finns massor med inspiration. Inte bara när det gäller lampor utan möbler och rum i helhet. Där märker man tydligt hur viktigt det är att ha en genomgående röd tråd eller ett helhetstänk när man inreder rummet. Mässan besöks inte bara av privatpersoner utan mycket branschfolk finns på plats. Det är allt ifrån inredare till designers och inredningsarkitekter. De flesta drar mycket nytta av tillfället och många väljer att stanna över en natt eller två för att slippa stressa igenom mässan på en dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *